Cake pops skola

Även då jag är ledig får jag agera lärare. Idag lärde jag min moster att göra cake pops. Jag har inte bakat dem på evigheter så det var på tiden. 
Det var väldigt kul och gick väldigt bra.  Vi gjorde cake pops av Ballerina Choco kex. 
 
Receptet räcker till ca 30-35 cake pops beroende på hur stora man vill ha de. Våra räckte till 34 st plus några som vi åt under tiden =)
 
2 paket Ballerina kex eller andra valfria kex. 
100g Philadelphiaost 
100g mörk blockchoklad 70% 
 
1. Mixa kexen till smulor och blanda ihop med philadelphiaosten.
2. Rulla små bollar och ställ de på en bricka eller ett fat i kylen för att stelna i ca 30min.
3. Smält blockchoklad och börja doppa!
4. Låt de svalna i kylen innan servering. 
 
 
 
 

1 år som lärare!

I veckan firade jag ett år på jobbet och därmed ett år som lärare och det firade jag idag med att bjuda mina kollegor på chokladcupcakes. Det uppskattates =)
 
Jag bakade mina favoritcupcakes med kaffesmak, gillar man inte kaffesmak så kan man bara skippa kaffet. 
 
Mocha chocolate cupcakes (räcker till 24st mellanstora cupcakes)
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 msk snabbkaffe (Nescafé mellanrost)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt 
 
Sätt ugnen på 200 grader!
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Jag brukar sila mina torra ingredienser för att slippa klumpar i degen. 
3. Tillsätt sedan de torra ingredienserna i äggblandningen omväxlane med mjölken och oljan. 
4. Fördela smeten i muffinsformar som ligger i en muffinsplåt, jag valde att fylla mina muffinsformar till hälften och inte mer så att de blir platta och inte så höga. Jag tycker att det är lättare att spritsa på frosting när muffinsen är platt. 
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15minuter. Gör ett stickprov, muffinsen ska vara torr i mitten men ändå inte för torr. Jag brukar trycka ner fingret försiktigt i mitten av muffinsen och om den "studsar" tillbaka upp så vet jag att det är rätt konsistens på muffinsen, sådär luftig och fin! 
 
Mocha frosting (räckte till att spritsa 16 cupcakes men der beror helt på hur mycket frosting man vill ha på varje cupcake)
 
100g Philadelpliaost
60 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1/2 msk snabbkaffe (Nescafé mellanrost)
 
Vispa ihop alla ingredienser och spritsa på dina cupcakes eller bara bred på med en kniv. 
 
Enjoy!
 
 
 
 
 

Äppelpajen med stort Ä ;)

Ibland överträffar jag mig själv! Idag bakade jag äppelpajernas Rolls Royce!
 
Jag kände för att baka äppelpaj nu när hösten är här, det finns ju inget som skriker mer höst än en varm äppelpaj med vaniljsås. 
 
Receptet tog jag från boken "Sweet" av Roy Fares, en bok som jag älskar eftersom allt jag bakat ur den har hittils varit oerhört gott och lyxigt.  Denna paj var inget undantag, den var oerhört god och mäktig!
 
Hela fyra steg krävdes för att få till den. Den består utav:
- en mördegsbotten
- en mazarinfyllning
- en äppelfyllnig
- havrecrumble
 
Jag var mest nöjd med pajskalet eftersom det blev så perfekt jämnt och fint!
 
 
RSS 2.0