Semmelwraps - en riktig hit!

Ingen har väl missat den överhypade Semmelwrapen som kom ut häromveckan!  Det var på Tössebageriet i Stockholm som idén kom till.  
 
Så vitt jag vet så finns det inget konditori i Malmö som säljer dessa semlor än så jag bestämde mig för att baka egna hemma och gissa om de blev en hit!
 
Jag gillar klassiska semlor men tycker att de är lite för svårätna men med dessa wraps så blev det betydligt enklare att njuta av denna otroligt goda gräddbakelse. 
 
Smaken är densamma om inte godare eftersom brödet är så mjukt och saftigt! Jag har annars lite svårt för bullar som lätt kan bli torra. 
 
Receptet finns här, jag följde receptet exakt och fick 30st wraps! Jag har frusit in 20st nu, jag tror nog att det går bra att frysa in dem och ta fram när man blir sugen på en semmelwrap!
 
Folk har delad åsikt om dessa wraps men enligt mig är det en riktigt hit! 
 
Har du några timmar att döda så skulle jag absolut råda dig att baka egna men annara får du hoppas på att dessa kommer till ditt närmsta konditori!
 
 

Citronmarängpaj med kondenserad mjölk

Min kollega bakade en jättegod paj häromveckan så jag bad om receptet så att jag kunde baka den hemma!
 
Det är en citronmarängpaj med kondenserad mjölk,  väldigt lik Crème brûlée i smaken tyckte jag.
 
Om man vill ha mer syrlighet så ska man använda mer citronsaft. Jag hade bara 2,5 citron hemma så därför blev min ganska söt men man kan lätt ha i saft av 3-4 citroner. 
 
 
 
 
Här kommer receptet, räcker till 10-12 bitar!
 

Pajbotten:

20 digestivekex

200g smält smör

 1) Krossa alla 20 digestivekex. Smält smöret och blanda med digestivekexen. Pressa "degen" i en springform och sätt i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min.

 

Fyllning: 

6 ägggulor

Saft från 3-4 citroner

2 kondenserade mjölk burkar

 2) Vispa ihop kondenserad mjölk, 6 äggulor och citronsaft från 3-4 citroner. Häll i blandningen över pajbottnen och sätt den i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.

 

Maräng: 

6 äggvitor

150g strösocker

3)Vispa ihop äggvitor och häll i sockret försiktig i marängsmeten. Bred över marängen över pajen och sätt in den i ugnen tills marängen får en gyllene färg.

 Låt svalna i kylskåpet och servera dagen efter!

 

 

Blåbärsmuffins med crumble

Nu var det ett långt tag sen jag uppdaterade sist. Jag har varit för upptagen med livet och inte hunnit eller orkat uppdatera bloggen men nu så ska jag försöka uppdatera lite oftare. 
 
Jag har bakat en hel del men inte lagt upp något men idag bakade jag blåbärsmuffins med crumble som blev jättegoda och så tog jag en bild på de innan de hann ätas upp. 
 
De blev så saftiga och goda och den knaprika smuldegen var pricken över i:et.  
 
Dessa kommer jag absolut baka igen och alla som fick smaka på de uppskattade de väldigt mycket!
 
Man kan nog även servera de men en klick vaniljvisp, mumsigt!
 
Receptet hittar ni här från Leila Lindholm
 
 
 
RSS 2.0