Chocolate cupcakes with Pink & Yellow frosting



Idag kom mina blomutstickare, spritstyll och gul pastafärg som jag beställde från kakburken.se i torsdag så då passade jag på att baka cupcakes med min klasskamrat istället för att plugga till får Humanbiologi-tenta som vi har imorn.

Vi satt hela 2,5h i köket och fixade och trixade med dessa och jag måste säga att vi blev helnöjda med resultatet för titta så fina de blev ju!

En klasskamrat till oss fyllde år så han fick en av varje färg. Receptet kommer från Leila Lindholms " A piece of cake" och frostingen är en frosting till morotskaka som jag färgat med röd karamellfärg och gul pastafärg.



God kväll på er, nu ska jag läsa igenom alla anteckningar en sista gång innan jag går och llägger mig!

Rosa rattar och Marabou Sensation Yoghurt Rasberry



Jag glömde skriva för någon dag sen att jag provade på de nya rosa rattarna i samarbete med bröstcancerfonden och nya Marabou Sensation Rasberry. Rattarna smakade helt ok precis som de rosa original bilarna. Marabou chokladen smakade 100ggr bättre än vad jag hade förväntat mig. Glöm det jag sa om att Walnut Toffee var god, den här slog den helt klart. Medan Walnut är sådär höstig av sig så är den här fräsch och vårig. Det bästa är att man kan ta flera bitar utan att må illa.
Den får helt klart 5-stjärnigt av mig!

Ha nu en trevlig helg allihopa!

Tacopaj x 2

Som den snälla och generösa personen jag är så bjöd jag en kompis som inte hade någon mat hemma på middag i söndags. Jag gjorde en tacopaj med lite tacofärs som jag hade kvar i frysen, jag tyckte att den var så god att jag gjorde en till igår och jag tänkte dela med mig av detta enkla recept.  Det är väldigt lätt och går snabbt att röra ihop.

Amanis Tacopaj: 

Pajdeg:  
100g margarin
3 dl vetemjöl
3-4msk vatten

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Nyp ihop smör och mjöl tillsammans i en stor bunke. Tillsätt därefter vatten och jobba ihop till en jämn deg.
3. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform.
4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min .

Fyllningen:
Medan pajskalet gräddas gör du fyllningen enligt nedan. Det som är så lätt med det här är att man kan i princip ta vad som helst som man har hemma och ha i. Jag brukar ha i kyckling ibland, kötffärs ibland eller bara grönsaker och ost, det är lika gott det med. Det blir nästan som en pizza fast med tjockare och mer mättande pajskal. Testa på det vetja. Receptet räcker till 4 portioner men då är det stora bitar. 
 

RSS 2.0