Chokladbollar + Marimekkoskål = ♥


Jag har länge varit helt kär i den söta och klassiska Marimekko-skålen men tyckt att den varit aningen för dyr för att köpa. För någon dag sen när jag var inne på Myrra såg jag att de fått in en kopia i miniformat och jag slog till direkt och införskaffade mig en.

Jag bakade chokladbollar á la Leila Lindholm imorse och fyllde min fina skål med massor av goda chokladbollar med pärlsocker på. Visst är skålen finfin?

Jag har alltid haft svårt för att baka chokladbollar vilket är konstigt för det finns inget lättare. Men hur får man pärlsockret att fastna på chokladbollarna? Jag brukar rulla alla bollar först och sen rulla de i pärlsockret, man kanske bör rulla de i pärlsocker direkt efter att man rullat de till bollar eller? Har ni några bra tips så dela gärna med er!

Fettisdagen


Ingen kan väl ha undgått att det var fettisdagen idag, folk var helt hysteriska på ICA när de trängdes för att få köpa en semla för 10kr. Jag själv unnade mig två semlor idag.

Den översta på bilden är den från ICA, en helt vanlig klassisk semla som var helt ok.

Den andra var en blåbärs och vaniljsemla som var tusen gånger godare enligt mig. Jag är inte så förtjust i mandelmassa så denna semla var perfekt. Tydligen var den också väldigt populär eftersom den var slutsåld överallt på stan men vi fick tag på två stycken till slut.

Kan ni äta semlor utan att slicka er om munnen? Omöjligt eller hur!!?

♥♥♥Alla hjärtans dag♥♥♥

Imorn är det alla hjärtans dag, en dag då man ska skänka en extra omtanke till sina nära och kära. Jag kommer dock tillbringa denna dag på jobbet men jag är inte deppig för det, det finns ju hela 364 andra dagar om året som jag kan bry mig om mina vänner. Iallafall så har jag bakat halloncupcakes dagen till ära. Jag har använt en massa olika formar som ni kan se här nedan. Ha en jättebra alla hjärtans dag!


Silikonformar från Lagerhaus


"I Love you" formar från Lagerhaus


Blommiga formar i lila från Lagerhaus

Sist men inte minst dessa underbara, fyrkantiga formar från Åhlens.


Visst är det mycket roligare att baka då man har fina formar istället för vanliga vita muffinsformar?

RSS 2.0