Muffins med apelsin & choklad

Bakade goda muffins med apelsin och choklad igår. Jag ville gärna använda mina nya muffinsformar med rosor på. Jag blev inte helt nöjd med utseendet på muffinsen men smaken var det inget fel på. Receptet tog jag från nya boken "Frestelser av choklad".



I boken så var de höga och fina men i verkligheten blev de inte lika fina! Undra vad felet berodde på, de såg mer ut som chokladscones.

Jag kan iaf säga att de gick åt på 2min, alla i familjen fick två var.  

 

Rosor är röda...


Hur fina är inte dessa fina bakformar från Lagerhaus, fick följa med mig hem idag!

Cheesecake med browniebotten




Första receptet ur nya boken " Frestelser av choklad" är avklarat!
Det blev en lätt och väldigt god cheesecake!

Receptet kommer här:

Browniebotten:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smör och mjöla en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Smält 115g smör och 115g mörk blockchoklad i en kastrull. Rär flitigt till smeten är slät.
4. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner 2 1/2 dl strösocker.
5. Tillsätt 2 ägg och 1/2 dl mjölk och vispa rejält.
6. Rör sist ner 2 dl vetemjöl.
7. Häll sedan över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25min, sänk temperaturen till 160 grader.

Fyllning:

1. Blanda:
500g cream cheese (Philadelphiaost)
1 3/4 dl strösocker
3 ägg,  
1 tsk vaniljextrakt,
1 1/4 dl naturell yoghurt

2. Häll över blandingem över browniebotten och grädda ytterligare 45-50 min tills mitten av kakan stelnat.
3. Ställ den i kylen i 4h för att kallna, eventuellt över natten.
3. Innan du serverar den, smält lite choklad och ringla över på varje kaka i ett fint mönster.

Voilá! 


RSS 2.0