♥Kycklingpaj I liiike♥




Mmm, igår gjorde jag världens godaste kycklingpaj till middag. Det är superenkelt och så himla gott. Dessutom går det perfekt att micra den dagen efter. Receptet jag går efter är till för 4 portioner men för mig räckte det till 3. Den är ju så god så man tar ju stora bitar.

Receptet på pajdegen kommer här:

3 dl vetemjöl
100g smör
4 msk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Smula mjölet med smöret i en bunke.
3. Tillsätt vatten och jobba ihop till en deg snabbt.
4. Kavla ut och tryck ut degen i en rund form.
5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min.

Fyllningen kan du göra hur du vill men jag gjorde så här:
1.Jag hackade och fräste en halv röd lök, en morot och en blanding av lite frysta grönsaker som jag blandade tillsammans.
2. Jag stekte en  kycklingfilé och skar upp den i småbitar och blandade med grönsakerna.
3. Jag hade lite tomatsås hemma som jag hällde över pajskalet så det blev som pizza ungefär.
4. Sen rev jag lite mozarellaost och blandade med grönsaksblandingen och hällde allt över pajskalet.
5. Sen tog jag lite tärnad fetaost och la på i en ring runtom pajen.
6. Sen grädda jag pajen mitt i ugnen i 15 min.

Klart!!!

P.S Jag hade i Tacokrydda, salt, grillkrydda och basilika. Man kan ta precis vilka kryddor tycker om.

♥Venedig på fredag♥


På fredag åker jag till den helt underbara och vackra staden Venedig med min bästa vän Euge.
Vi har redan kollat upp massviss med saker som vi vill göra på de ynka 2 dagarna som vi kommer att vara där.

Mat som vi inte får missa:
På de billiga trattoriorna i staden kan man hitta prisvärd och god mat såsom:
• Pizza
• Pasta
• Glass
• Vin för Euge's del, jag får väl smaka på deras juice eller något annat haha
• Italiensk espresso (även om jag inte dricker kaffe så sägs det att vara ett måste om man besöker italien)
 
Ställen/saker vi inte vill missa: 
•  St Markustorget ( Piazza San Marco)
•  St Markuskyrkan ( Basilica di San Marco)
•  Galleria Dell" Accademia där Da Vincis "Venusian Man" finns =)
•  Suckarnas bro ( Ponte dei Sospiri)
•  Rialtobron (Ponto dei Rialto)
•  Gondol (tyvärr är det svindyrt så vi får nöja oss med en massa foton)
•  Klocktornet Campanile (Venedigs högsta byggnad, man kan se Alperna om man står högst upp)
•  Dugepalatset ( Palazo Ducale)
•  Rialtomarkanden (billiga souvenirer, pasta, olja och fisk)
•  Kyrkan Santa Maria della Salute (den ligger i Dorsoduro som är området vi kommer bo i) 
•  Palazzo Contarini del Bovolo (jag hoppas att vi hittar till denna coola byggnad med spiraltrappa)



Om du varit i Venedig kom gärna med fler tips om vad vi måste äta/uppleva eller köpa!

Ciao!!!

Blueberry Hill

Söndag = Bakning

Jag testade ett nytt recept idag från min bok "Bakat". Det fick bli riktigt härligt våriga blåbärscupcakes denna söndag. Jag hade inte blåbär hemma men jag gick ner en snabbis till ICA och köpte ett paket frysta blåbär. Det var också så att dessa cupcakes skulle ha en marängsglasyr. Det roliga med nya recept är att man inte vet hur det kommer bli. Som vanligt när jag testar på något nytt så blir något fel. Marängglasyren vart för lös och bara rann ner över kanterna.  Som tur var så hällde jag inte över glasyren på alla cupcakes utan bara på hälften så resten blev iaf fina. Men de blev ju goda ändå vare sig de hade glasyr eller ej.





Receptet kommer här:

Ingredienser till 12 stora cupcakes:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
25g smör
1 1/2 dl mjölk
2 äggulor

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 225°.
2.Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver.
3. Smält smöret och häll över det i blandingen.
4. Vispa äggulorna med mjölken och häll sedan i det i blandingen.
5. Tina upp blåbären om de är frysta (en kort stund i mikron) och häll i smeten och blanda försiktigt.
6. Klicka ut smeten i muffinsformar ställa på en muffinsplåt.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15min.

Medan cupcaksen gräddas i ugnen kan du göra glasyren.

Marängglasyr:
2 äggvitor
1 dl strösocker

1. Vispa äggvitorna hårt.
2. Tillsätt sockret lite i taget under omrörning tills det blivit en fast marängsmet. 
3. Klicka ut en klick på varje cupcake och grädda högst upp i ugnen tills att marängsmeten fått fin färg. 

TIPS! 
•Tydligen skulle jag ha vispat och vispat ännu längre tills att marängsmeten blivit tjockare än grädde. Jag ska testa  på det igen en annan gång.


 

RSS 2.0