Valborgskaos i Uppsala

Åh, jag kom äntligen hem efter en tröttsam dag på jobbet. Jag har varit ute sen klockan 09.45. Det började med att jag skulle se på min bästa vän (bebisen nedan) när hon åkte ner i en livmoder längs Fyrisån med 2 andra tjejer.


Min vän hade byggt en livmoder och klätt ut sig till en Giant-baby med blöja och klubba.



Vad har det här inlägget med bakning att göra undrar ni förståss! Jo, den här Cupcake-flotten passar ju helt perfekt in här! Nästa år ska jag lätt åka med i en sådan!


För er som inte vet så är det en tradition att studenter vid Uppsala Universitet bygger små flottar med ett tema som de sedan åker i längs Fyrisån 10.00 på morgonen.
 


En dag som denna är det inte lite folk på stan.


Iaf så missade jag nästan hela dagen eftersom jag jobbade på MAX i 10timmar. Jag kan tala om att jag aldrig haft så ont i hela kroppen någonsin. Jag har ont på ställen som jag inte visste att man kunde ha ont på, så pass allvarligt är det. Det värsta är att jag ska upp tidigt imorn och jobbar från 10-20, nice! 

Hoppas ni hade en trevlig valborg!

Carrot cupcakes with cream cheese frosting


Visst passar formen så bra ihop med morötterna, I just love it!



Jag hade en massa morötter hemma så jag tänkte testa på något nytt och gjorde morotcupcakes i mina nya fina silikonformar. De blev jättegoda med glasyren men jag måste erkänna att choklad cupcakes slår allt annat på denna jord!

Receptet räckte till 10st stora cupcakes.

2 medelstora morötter
150 rumsvarmt smält smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och riv morötterna. 
3. Smält smöret och låt svalna.
4. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt morötterna och smöret.
5. Blanda i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.
6. Häll smeten i bakformarna och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 23 min. Egentligen stod det i receptet att det skulle ta 50min men eftersom receptet är till för en stor motorskaka och inte cupcakes så gick det betydligt fortare. Håll koll på de hela tiden och stick ner en mätsticka för att se om de är färdiga.

Glasyr:
100g Philadelphiaost
25g rumsvarmt smält smör
2 dl florsocker

1. Blanda alla ingredienser till en jämn glasyr och bred på dina cupcakes när de svalnat.
2. Eventuellt så kan du garnera dina cupcakes, i mitt fall blev det lite överblivna rivna morötter.

    


Före och efter garnering

Kycklingfilé med grekisk sallad



Igår var jag hos en vän som bor nära Willy:s. Jag tog tillfället till akt och storhandlade och senare på kvällen fick jag skjuts hem med alla varor, det var snällt!

Jag köpte en massa grönsaker och annat gott så idag gjorde jag en sallad med coctailtomater, fetaost, oliver och soltorkade tomater. Jag åt det med kyckling som jag hade marinerat i soya, vitlök och grillkrydda och så stekte jag lite champinjoner. Det blev så himla gott, det känndes nyttigt men jag kan tala om att jag inte snålade med oljan.

Efter middagen blev det en morotscupcake till efterrätt! Receptet kommer i nästa inlägg ;)
RSS 2.0