Examensfest

Förra veckan tog jag lärarexamen i Uppsala och igår så hade vi en liten examensfest för de närmsta vännerna till familjen.

Vi bjöd på lite libanesisk mat

En somrig jordgubbstårta som mamma bakade
Jag bakade chokladcupcakes med hallonfrosting och hallonfyllning.
Receptet tog jag från Ica buffet tidningen, finns även här


Hej då fika

Mycket har hänt de senaste veckorna, jag har bl.a. tagit lärarexamen och flyttat från Uppsala till Malmö.

Innan jag lämnade Uppsala hade jag hej då fika för några av mina närmsta vänner.

Vi åt mycket gott och hade en trevlig sista kväll tillsammans.



Kladdkaksmuffins
Chokladbollar
Tryffeltårta
Vaniljwhoopies med nutella


Gott med chokladbollar!

image description

Det var längesen jag bakade chokladbollar. Igår testade jag ett nytt recept som smakar nästan som delicatobollar. Jag doppade även bollarna i choklad så de blev riktigt goda och mastiga!

Recepet räckte till 12 mellanstora chokladbollar

3 1/2 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
0,7 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk (man ska egentligen ha grädde men det kvittar)
1 msk kallt svart kaffe

Blockchoklad och kokos efter smak


1. Mixa havregrynen till mjöl i en mixer.
2. Vispa smör och socker till en jämn smet.
3. Tillsätt övriga ingredienser och ställ smeten i kylen innan du rullar bollar.
4. Smält blockchokladen i en liten skål  
5. Rulla så stora chokladbollar som du vill ha och rulla de sedan i den smälta chokladen och sedan i kokosen.

Det är lite kletigt och pilligt men efter att de fått stelna i kylen och du ätit en så kommer du se att det var värt det!

RSS 2.0