Christmas cupcakes

Imorn tänkte jag bjuda mitt arbetslag på cupcakes i skolan så jag bakade chokladcupcakes idag och gjorde lite snöflingor som garnering. Jag försökte mig på att göra en snögubbe men som ni ser på bilden liknade den mer en lite kyckling hehe. Hur jag än gjorde så såg den bara ut som en kyckling, jag tror nog att jag måste skaffa bättre färger och redskap, har ni sett en snögubbe med gul näsa och rosa ögon någon gång!!? Nej, trodde inte det men nu får ni det iaf!Så här skulle han sett ut egentligen ;)


Nya metallicröda formar från Lagerhaus

 
Jag gjorde snöflingorna med en prästkrags-utsickare. Kanterna fick bli ojämna för att likna snöflingor.

Hoppas de blir nöjda imorn då, ha en trevlig kväll!

För övrigt så kanske detta vara mitt sista bakinlägg för i år.
På fredag börjar jullovet och då ska jag åka till Libanon =)
Men jag kankse loggar in och updaterar lite då och då!

3:e advent, Lucia, Lussekatter och Julmusik


Dagen till ära äter jag lussekatter och dricker kaffe till frukost. Jag bakade lussekatter igår och bjöd tre av mina vänner. Jag fuskade och köpte Kungsörnens färdiga Lussekatter som endast kräver att man tillsätter vatten. Det är första gången som jag provar på att baka något färdigt från en förpackning och det är inget jag rekommenderar faktiskt. Degen jäste inte så det blev mini-lussekatter och sen så smakade de ingenting förutom deg i stort sett. Men det var kul och mysigt att baka ändå och dricka lite Julmust till det.

(Klickbara bilder)

Nej, när jag åker hem till min mamma får hon visa hur man gör riktiga lussekatter!

Glad Lucia!

Vegetariskt - Laxpaj med broccoli


Jag köpte gravad lax igår eftersom det var extrapris men jag gillade det inte när det var rått så jag bestämde mig för att göra en laxpaj istället. Jag använde samma grundrecept på pajdeg och äggstanning som jag använde för spenatpajen tidigare förutom att jag bytte ut inehållet till lax och broccoli.

Denna gång blev jag jättenöjd med pajskalet, titta så fint och rakt det blev =)

Gillar man lax så kommer man älska denna paj, men nästa gång skippar jag laxen och provar på broccoli och ost istället.

P.S Förlåt för att jag inte har några bakinlägg, just nu är det mina matlådor som står i fokus. Långa, kämpiga dar kräver mycket mat. Till helgen kommer det Lussebullar och nästa vecka ska jag nog hinna med pepparkakor =)

RSS 2.0