Äppeltantens jordgubbs- och rabarberpaj

Mmm så god den blev, äppeltantens jordgubbs- & rabarberpaj alltså! Jag har aldrig tidigare bakat något med rabarber i och det var inte så lätt inte. Det var rabarber som skulle skalas och skivas och ingefära skulle hackas och det tog sin lilla tid eftersom jag var en sån nybörjare på det hela.  Men det lönade sig till sist för den blev jättegod! Surt, sött och starkt i ett och så grädde till det. Receptet kommer förståss från Leila Lindholms "A piece of cake".Trötter

Vi hade bjudit över pappas kompis och hans dotter på middag och då kom de med finaste hemgjorda "buketten" med frukter doppade i choklad. Titta så fint det blev och gott och nyttigt var det också!

      

Imorn flyger jag till Uppsala sen bär det av till Grekland, See you in a week =)

Royalepaj med blåbär & hallon

Idag fick jag äntligen baka efter 3 veckors längtan. Som vanligt nuförtiden så blev det något gott från "A piece of cake". Jag har lovat mig själv att prova på nya saker och inte baka samma gamla chokladcupcakes sen jag fick boken och idag blev det goda Royalepajer med hallon & blåbär. Min pappa som inte gillar sötsaker åt 4 st så de måste varit jädrans goda alltså och det var de om jag får säga mitt.

TIPS! Aluminiumformarna var riktigt bra och pajerna lossnade så lätt att man kan använda de igen, en bra investering med andra ord. Köpte de på ICA från Eldorados billiga märke.  

Jag hann fota pajerna när solen tittade fram en liten stund annars har det mest varit regnigt här  i Malmö....
Det såg ut som om någon öste ner vatten uppifrån med en hink...helt ofattbart mycket regn!

Jag har blivit ersatt av min mamma

Medan jag var borta i Visby så hade mamma bakat lite från Leila's "A piece of cake" bl.a kladdkaka och syltkakorna nedan på bilden. Hon sparade 4 st åt mig och de var väldigt mjuka och goda. När min lillebror såg bilden på datorn trodde han att jag köpt någon förpackning med kakor från Visby och frågade varför jag inte köpte med såna hem, haha!Mammas kakor med bilden från "A piece of cake"
RSS 2.0