Gluten- och mjölkfria bananpannkakor med chokladsmak

Testade på att göra gluten- och mjölkfria bananpannkakor imorse. Jag passar på att prova sånt nu när jag är ledig. Det blev himla gott och lite bättre för magen utan gluten- och mjölkprodukter. 
 
 
Till 3 små pannkakor behöver man:
 
3 ägg
1 mogen banan
1/2 dl proteinpulver ( jag använde One Whey chocolate hazelnut från Fitnessgurun)
1 tsk agave sirap
1 tsk vaniljsocker
Kokosfett till stekning
 
1. Mixa alltihop till en fin jämn smet.
2. Stek i kokosfett och servera med hallon/blåbär och agavesirap. Jag strödde över lite florsocker och små chokladkulor på mina också!
 
Himmelskt gott!
 
 

Julavslutning

I torsdags hade vi julavslutning på skolan jag jobbar på, det var både kul men även lite tråkigt för min del.
Det var nämligen min sista dag där, jag kommer att börja jobba på en ny skola i januari.
 
Jag fick så himla många kramar, fina ord och presenter av både elever, kollegor och föräldrar och det värmer i hjärtat att veta att ens jobb varit uppskattat av de flesta. Det fälldes även en och annan tår, det är otroligt hur känslig man blir men det är inte så konstigt med tanke på hur mycket tid man spenderar med eleverna, det är så svårt att ta farväl av dem. 
 
Hur som helst så var det ett fint avslut. Eleverna var så himla gulliga som gjort och köpt så personliga presenter, det märks att de känner mig väl! Bland annat så fick jag det fina pepparkakshuset nedan fyllt med grejer från Lagerhaus. Så himla gulligt =)
 
Det var ju ett tag sen jag bakade cupcakes och nu har jag fått en ny liten bok att få inspiration från.
 
 

Kolasnittar som kvällsfika

Det är aldrig för sent för att baka, klockan halv tio satte jag igång med att baka dessa små godsaker.
 
Eleverna i skolan ska baka kolasnittar imorn och jag ville testa receptet innan dess så att jag har koll på vad man bör undvika. Konstigt nog har jag bakat det mesta men aldrig kolasnittar vilket är bland det enklaste man kan baka. 
 
Det är svårt att egentligen misslyckas men jag råkade tabba mig ordentligt.
 
När man tar ut de från ugnen så ska man låta de svalna lite och skära de i snittar. Jag lät de svalna lite för länge så att de blev stenhårda. Det gick trots allt att "såga" ut fina snittar med hjälp av en kniv men till nästa gång ska jag komma ihåg att snitta de medan de är mjuka. Ett litet tips till er alltså. 
 
 
 
 
Receptet kommer från bakdrottningen Leila Lindholm (räcker till ca 25 snittar) 
 
100 g mjukt smör 
1 dl strösocker 
2 msk ljus sirap 
2.25 dl vetemjöl 
0.5 tsk bikarbonat 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk malen ingefära ( jag tog kardemumma för jag hade ingen ingefära)
 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden medan de är mjuka!!! Låt kolasnittarna svalna på plåten och sen är det bara att njuta!

 
 
RSS 2.0