Väggord I liiike...


Något som är extremt inne just nu är väggtexter av venyl. Jag har förälskat mig i flera stycken som jag tycker skulle passa utmärkt över min säng men tyvärr så bor jag i ett hyresrum och får inte borra hål i eller fästa något på väggarna. Jag är rädd att vinylen kommer dra bort en del av tapeten och jag vågar inte ta den risken.
Den venyl som jag skulle velat ha är den här som jag hittade på tradera.

(bild från tradera.se)

Borrat hål har jag gjort men det kan jag spackla över lätt, det gjorde jag i mitt förra rum i Flogsta och det gick ju bra. Men då tillbaks till vinyldilemmat. Jag kan inte klistra på några väggord så därför gjorde jag en egen välkomsttavla som jag satte i hallen. Enkelt, stilrent och billigt som sjutton. Ramen köpte jag på IKEA för bara 19:- och texten fixade jag i word och skrev ut sen. Det rosa bandet har jag tagit från en GinaTricot klännig som jag inte använder längre. Voila så var det klart, allt som allt kostade det bara 19,50:-   


♥Ny design, ny blogg!♥

Det går väl inte att missa att jag gjort en nyare och lite finare design på bloggen men det är inte den enda ändringen. I och med att jag inte bakar varje dag så blir det så lite inlägg i bloggen så därför ska jag utöka den lite. Det kommer komma mer inlägg om mat och inredning framöver och självklart så blir det fortfarande massa bakning. Namnet chokladfreaks får vara kvar eftersom jag inte vet hur man ska ändra det. Dessutom passar namnet mig utmärkt för min största passion i livet kommer alltid vara choklad =)

Choklad cupcakes med en finare touch
Jag letade hela dagen efter mammas gamla spritspåse, det tog ett tag innan vi hittade den gömd längst in i en av kökslådorna. Jag bakade ganska sent faktiskt runt tio. Jag använde mig av samma recept som chokladcupcaksen i det första receptet med blåbär och hallon, enda skillnaden var att jag uteslöt blåbären och hallonen och gjorde en glasyr av färgad grädde som topping.

Eftersom mina föräldrar är så kräsna när det gäller sötsaker så var jag tvungen att improvisera och istället för att göra en riktig cupcake frosting så blev det grön karamellfärg i grädden toppat med små ätbara godishjärtan. Egentligen ville jag ha röd karamellfärg men det var slut i både Hemköp och Ica, så typiskt! Det stod mellan blått eller grönt och grönt kändes mer passande. Cupcaksen gjorde iaf en stor suceé. Mina föräldrar som vanligtvis delar på en bit kaka tillsammans åt denna gång 2 cupcakes var =). Av alla 20 cupcakes som jag gjorde återstår nu endast 7 så någonting måste jag ju gjort rätt iaf. Jag tyckte iaf att de var supergoda och jag är jättenöjd. Men det var faktiskt riktigt svårt att få till grädden snyggt med spritsen eftersom grädden var så lös, nästa gång blir det riktig frosting och finare cupcakes. ♥
RSS 2.0