Chokladpaj med mascarponekräm

Lördagar är mina bakdagar och idag var inget undagtag.
 
Jag ville testa på något nytt så jag letade runt lite på nätet och hittade detta recept på en chokladpajbotten med mascarponekräm och bär. Jag tyckte att det lät gott och bestämde mig för att prova.
 
Nå, var den god då? Nja, sådär faktiskt, jag tyckte att pajdegsbottnen var alldeleds för bitter i smaken, det var mycket kakao i receptet. Krämen var dock väldigt god och fräsch så den lär jag prova på igen. 
 
Jag hade hellre velat ha en mjuk botten t.ex. en kladdkakebotten men men det får bli till att testa det en annan gång =)
 
Jag gjorde misstaget och köpte en mix av frysta hallon och mango som resulterade i att mangon blev helt orangefärgad när bären hade tinat. Det ultimata vore ju om jag hade använt färska bär så klart. 
 
 

Årets första smulpaj

Igår bakade jag årets första smulpaj, det fick bli en klassisk variant med färska jordgubbar och rabarber.
Till det serverades vaniljvisp!
 
Mmm......heavenly good!
 
 
 

La vita café

Igår var det invigning för La vita Café, ett café som några bekanta till mig precis öppnat i Malmö.
 
Det bjöds på en massa godsaker och det var väldigt trevligt! 
 
Cafét kommer erbjuda en massa gott, en specialité som de har är olika fruktcocktails. De kommer bli perfekta att dricka nu till sommaren. 
 
Libanesisk frukost står även på menyn liksom andra goda bakelser och gott kaffe förstås!
 
Jag tycker att alla som bor i eller har vägarna förbi Malmö ska ta sig en tur dit!
 
Det ligger i Möllan på Södra skolgatan. 
 
 
 
RSS 2.0