Våffeldagen -11

Ingen kan väl ha missat att det är våffeldagen idag, jag och Emelie gjorde egna våfflor hemma som blev riktigt goda. Vi googlade på ett recept på frasiga våfflor och de blev jättegoda! Vi halverade receptet och det räckte till 3 små våfflor vardera.


Receptet för 2 portioner:

2 dl vetemjöl ( vi tog 1 dl vetemjöl och 1 dl dinkelmjöl)
2 dl vispgrädde
1,25 dl kallt vatten
2 msk smält smör

1. Vispa mjöl med vatten, gärna med elvisp.
2. Vispa grädden hårt och vänd ner det i mjölblandningen tillsammans med smöret.
3. Värm våffeljärnet och ha på smör mellan varje våffla.
4. Servera med glass, grädde eller sylt!

Misslyckas aldrig

När jag vill bjuda på något gott som är snabbt och enkelt blir det alltid cupcakes.

Man behöver inte göra det svårt för sig och dekorera de med rosor och dylikt. Det räcker ifall man har på lite frosting och ett hallon så ser det helt ok ut tycker jag!

Receptet kommer från Dr Oetker och står här. Denna gång hackade jag även i 100g blockchoklad i smeten, man kan i princip ha i vad som helst!Ett tips när man bakar muffins med mörk smet är att ha dubbla formar så att man kan se mönstret annars blir pappret så mörkt och man ser inte det fina mönstret!
Mina första macarons

Jag bestämde mig för att baka macarons idag till pappas födelsedag. Jag följde receptet från den här bloggen som var på första sidan för några dagar sen.

Receptet var faktiskt jättebra och enkelt att följa, men mina macarons sprack ändå och jag tror det berodde på att jag lät de vila för lite på plåten innan jag gräddade de i ugnen och att jag spritsade ut för stora ringar. Nästa gång ska jag använda en mindre spritstyll för att få jämna små kakor.

Men för att vara mina allra första macarons är jag sjukt nöjd ändå och de var ju faktiskt otroligt goda! Nästa gång ska jag prova att färga de i olika färger och prova olika smaker!

Övning ger färdighet som man säger! Jag ska inte ge upp för att de inte blev fina denna gång!


RSS 2.0