Kokosbollar a la Delicato



Bild tagen av chokladfreaks

Igår bakade jag kokosollar. De var hur goda som helst!

Receptet hittade jag på denna blogg

Det går inte att misslyckas med detta recept och det går att variera smaken om man vill ha en fylligare smak kan man ha i lite kaffe t.ex.

Try it, you wont regret it!

Petit choux


Ett bakverk som jag verkligen gillade som barn var Petit choux, dessa små bakelser brukade min mamma alltid baka och fylla med olika fyllningar. Det slog mig häromdagen att jag borde prova på att baka de. Lättare och godare bakverk får man leta efter! Eftersom de inte innehåller socker så kan man även äta de som förrätt med någon valfri röra t.ex. creme fraiche smaksatt med någon kryddört etc..
Bild tagen av mig chokladfreak

Receptet

1. Koka upp 3dl vatten med 100g smör i en kastrull.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 2 dl vetemjöl under kraftig omröring med träslev.
3. Rör i 2 ägg, ett ägg i taget.
4. Fyll en sprits med smeten och spritsa på små bullar på en bakplåt med bakpapper.
5. Grädda i mitten av ugnen på 175grader tills att de fått en fin gyllenbrun färg, mina tog ca 20min.
Håll kolll på de dock, det kan variera från ugn till ugn.

Medan de är i ugnen kan du vispa grädde och skiva jordgubbar.

Låt bullarna svalna innan du skär upp ett loch och fyller de med valfri fyllning.

Låt stå i kylen ett tag innan servering!

Voila enjoy!
RSS 2.0