Nöttoppar med choklad

Jag har inte bakat på evigheter så när jag fick sluta tidigt från praktiken idag så passade jag på att baka nöttoppar.

Nu har jag betat av ännu ett recept från Leilas bakbok "A piece of cake"  vilket ger mig ett hjärta till i registret!




Enklare recept går inte att hitta!
De är ganska nyttiga också och kräver inte mycket ingredienser!

16 nöttoppar

50 g smör
200g hela hasselnötter
1 ägg
1 dl strösocker
(ev. blockchoklad att doppa de i)

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Mixa hasselnötterna.
2. Smält smöret.
3. Blanda alltihop till en jämn smet.
4. Forma små toppar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter eller tills att de blivit gyllenbruna.

Jag råkade glömma mina så därför blev de aningen mörkare men smaken var densamma! 


Jag valde att doppa botten på de i choklad men om man vill kan man strunta i det men jag tycker att de blev godare med choklad!







London in 3 days

Jag har inte bloggat sen förra året (nyårsafton)!

Jag har haft fullt upp sen 2012 började!  

Redan den andra dagen på det nya året åkte jag iväg till London med min bror och vi spenderade tre hela intensiva dagar där vi hann med massa turistande och shopping!

Sen jag kom hem från Malmö till Uppsala har jag haft fullt upp på universitetet och endast hunnit baka en gång.

Jag bakade en brownie som jag inte hann fånga på bild så jag bjussar på lite London bilder istället!


Träffade Queen Elizabeth II

Shoppade på Oxford Street

Turistade

Åkte upp i London eye

Promenerade längs Themsen floden med utsikt över Tower Bridge

Trafalgar Square

Piccadilly Circus

Gick runt på Harrods och lyckades fynda presenter till familjen (på REA)

Avslutade med ett stopp på Ladureé där vi köpte macarons.

De enda som var goda var de med choklad!

RSS 2.0