Islatte

Bestämde mig för att göra en egen islatte imorse och den blev verkligen supergod. Att jag inte tänkt på att göra det här innan, det är ju jättegott nu på sommaren då det är så himla varmt. 
Avnjöt den på balkongen nyss :) 

1 stort glas 

1dl starkt kaffe (jag använde Tassimos Latin sunset kapsel) 
1,5-2 dl mellanmjölk
3 tsk socker (efter smak, kan även uteslutas)
Isbitar 

Grädde och kakao till garnering 


1. Mixa alltihop i en mixer, smaka av och söta efter smak. 
2. Vill man kan man göra som jag och spritsa på grädde och lite kakao. 

Bloggar från mobilen för första gången, jag måste bli bättre på att uppdatera bloggen nu när jag laddat ner bloggappen och sett hur enkelt det är. 

Nutella Cheesecake

Jag älskar choklad så när jag hittade detta recept på Nutella cheesecake så var jag helt enkelt tvungen att baka den. Bjöd hem några vänner och vi avnjöt en bit var efter middagen. Så sjukt gott!
 
Gillar man nutella kommer man definitivt älska denna cheesecake och det var faktiskt busenkelt att göra den.
 
 

Här kommer receptet:
Ingredienser till botten
  • 16 st digistivekex
  • 50 g smält smör
  • 3 msk nutella
  • 3 msk hasselnötsmjöl
Fyllning
  • 300 g philadelphiaost
  • 500 g nutella
  • 2 msk florsocker
garnering
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter

 

1. Mixa digestivekexen med hasselnötsmjölet. Tillsätt nutellan och det smälta smöret och tryck ut det i en rund springform (26cm i diameter).  Låt stelna i frysen medans fyllningen görs.

2. Rör den rumstempererade philadelfiaosten med nutellan i en bunke. Tillsätt florsockret,smaka av. Tillsätt mer florsocker om ni vill ha sötare.

3. Häll fyllningen på digestivebotten och strö över hackade hasselnötter

4. Ställ in cheescaken i frysen. Låt den frysas över natten. Låt den stå i rumstemp i ca 30 min innan servering

Birthday girl

Igår fyllde både jag och min mamma år och det firade vi hemma med familjen.
 
Jag valde att baka tårtan helt från scratch denna gång, vanligtvis brukar jag fuska och köpa färdig tårtbotten men igår kände jag för att baka allt själv.
 
Det blev ett recept taget helt och hållet från Leila Lindholms "A piece of cake". Här finns receptet!
 
Det blev en somrig jordgubbstårta med sockerkaksbotten fylld med lemon curd.
 
Jag gjorde bottnen och lemon curden medan mamma fick dekorera tårtan.
 
Tårtan blev ganska god men tårtbottnen var nog lite för tjock och mäktig, jag gillar mer luftiga bottnar och kommer nog inte baka en sockerkaksbotten nästa gång.  
 
 
 
 
RSS 2.0