Rosa macarons med chokladtryffel

Jag tillbringade totalt ca 3h i köket idag när jag försökte mig på att baka macarons. 
 
Jag har bakat de en gång tidigare och det gick inte så bra sen dess har jag varit lite skeptisk till att baka de igen men idag testade jag på nytt. Jag kan inte säga att jag blev helt nöjd idag heller.
 
Jag vet inte vad jag gör fel men de verkar inte vilja bli tjocka utan de blir helt platta och tomma. 
 
Jag gjorde exakt som det stod i receptet men ändå lyckades jag inte få lika fina som Mia Öhrn. 
 
Men skam den som ger sig, övning ger färdighet och jag hoppas på att lyckas bättre nästa gång.
 
Jag är inget fan av macarons för övrigt så jag tyckte att smaken var helt ok. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagerhaus shopping och kanelbullens dag

Man måste ju ändå älska Sverige när vi har en hel dag tillägnad Kanelbullen!
 
Dagen till ära så köpte jag med mig lite fina saker från Lagerhaus, bl.a detta på bilden som jag tänkte kunde vara kul att se eftersom bloggen handlar om bakning.
 
Bakningen blir ju så mycker roligare när man bakar med fina redskap.
 
Lagerhaus är lätt min favoritaffär vad gäller baktillbehör, alla mina muffinsformar och baktillbehör kommer därifrån, de har ett privärt sortiment som är lite roligare än andra butikers.
 
Jag har en svaghet för rosa prylar i köket!
 
 

Marabous lyxiga chokladkaka

 
Nu har jag testat Marabous nya bakchoklad 70% mörk choklad.

 Den gick enkelt att smälta och gav en väldig fyllig chokladsmak.

 Jag bakade faktiskt tårtan på bilden, receptet finns på baksidan av Marabous bakchoklad.  Choklad och hallon kan vara den bästa kombinationen som finns och jag kör nästan alltid den kombinationen för jag vet att den alltid går hem hos alla.

 

Här kommer receptet om någon vill prova på att baka själv.

 Marabous lyxiga chokladkaka (10-12 bitar)

Kakan

150g smör

2 ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1msk kallt kaffe

1,5dl vetemjöl

0,5dl kakao

1tsk bakpulver

1.     Sätt ugnen på 175 grader.

2.     Smält smöret

3.     Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet.

4.     Sikta i mjöl, kakao och bakpulver.

5.     Rör i det smälta smöret. Rör ihop allt med en slickepott, vispa inte!

6.     Häll smeten i en smord löstagbar form, 24cm i diameter. (Jag smorde in och ”bröade” formen med kokosflingor.)

7.     Grädda mitt i ugnen i 20 min(min tog längre tid). Den ska vara lite torr i mitten. Låt kakan svalna i formen.

Chokladtäcke

100g Marabou mörk bakchoklad

1 dl vispgrädde

20g smör

1.Hacka chokladen och smält alltihop i en kastrull på låg värme. Dra kastrullen från värmen och låt crémen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig. Bred ut chokladen på kakan och garnera med frukt eller bär.

 

Eftersom min glasyr var lite för rinnig fick jag ställa in kakan i kylen i 30 min innan servering. Chokladen fick stelna ordentligt då och det blev lättare att skära upp fina bitar.

 Lycka till och hoppas ni gillar den =)

 

 
RSS 2.0