Chokladscones till frukost - lyxigt!

Idag fick jag sån lust att baka något annorlunda från "A piece of cake" så det blev goda chokladscones. Jag halverade dock receptet och plattade till mina scones så de blev inte lika stora som vanliga scones. Receptet räckte iaf till 5st små scones. De är så himla goda och speciellt när de är varma och chokladen smälter i munnen. Det blir extra lyxigt till frukosten imorn bitti!
Testa det, receptet hittar du
här, det enda du behöver addera är 100g blockchoklad som du blandar i degen. Lätt som en plätt! Sen är det bara att njuta!

Studentmat

Som student äter jag också ibland tråkiga maträtter som korv och pasta, det blir även en massa måltider ute. Men ibland kan jag faktiskt unna mig något gott och laga något gott hemma. Nu senast har det blivit American Pancakes och Quesadillas.

 
American Pancakes har jag tidigare gjort med detta recept. Receptet räcker gott och väl till 2 portioner med 6 pannkakor var. Jag serverade den med blåbär/hallon, Nutella och honung vilket var väldigt mättande. 


Quesadillas smakar precis som tacos fast de ser bara annorlunda ut. Det här är perfekt när man har rester över från gårdagens tacos men är man lat så kan man göra som jag gjorde och bara steka köttfärs, blanda det med majs och riven ost och lägga mellan 2 tacobröd och värma i en torr stekpanna i ca 1,5min på vardera sida. Servera med gräddfil och tacosås så blir det jätegott!

Jag och Lina bakar laktosfria chokladcupcakes! Jag och min nyfunna vän Lina från universitetet bestämde oss för att baka gamla hederliga choklad cupcakes. Som vanligt använde vi oss av Leila Lindholms klassiska recept som man aldrig kan misslyckas med. Denna gång blev det dock laktosfria cupcakes eftersom jag tänkt bjuda några i klassen som är laktosintoleranta. De blev iaf himlans goda med chokladfrosting och blommor i sugarpaste. Tyvärr fick vi lite tråkiga blommor eftersom jag upptäckte att jag glömt min karamellfärg och mina sockerpärlor i Malmö men de vita blommorna blev söta ändå.

 

Lina fick vara min assistent och medan jag gjorde smeten så gjorde hon hela 47 blommor i sugarpaste. Vi fick totalt ca 20 st stora cupcakes och några baby-cupcakes som vi kallade de.

RSS 2.0