Citronmarängpaj med kondenserad mjölk
Pajbotten:
20 digestivekex
200g smält smör
1) Krossa alla 20 digestivekex. Smält smöret och blanda med digestivekexen. Pressa "degen" i en springform och sätt i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min.
Fyllning:
6 ägggulor
Saft från 3-4 citroner
2 kondenserade mjölk burkar
2) Vispa ihop kondenserad mjölk, 6 äggulor och citronsaft från 3-4 citroner. Häll i blandningen över pajbottnen och sätt den i ugnen på 180 grader i 20-25 minuter.
Maräng:
6 äggvitor
150g strösocker
3)Vispa ihop äggvitor och häll i sockret försiktig i marängsmeten. Bred över marängen över pajen och sätt in den i ugnen tills marängen får en gyllene färg.
Låt svalna i kylskåpet och servera dagen efter!
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!