Lyxfrukost - bananpannkaka

Jag älskar helgmorgnar då man kan satsa mer på frukosten.
Idag gjorde jag bananpannkakor till frukost. Helt gluten- och mjölkfria är de och består endast utav banan och ägg.
 
Jag har provat många olika recept på bananpannkakor flera gånger nu men aldrig lyckats få de fina och fasta.  Inget tycks få pannkakorna att hålla formen, de bränner fast i pannan trots att jag har en massa kokosolja i pannan mellan varje stekning. Jag vet ärligt talat inte vad jag gör för fel. Många andra verkar ju få till det och jag undrar nog om de inte fuskar och har i lite mjöl i smeten så att den ska hålla ihop.
 
Hur som helst, det blev ett bananpannkaksberg av det hela och det var ju riktigt gott även om pannakakorna inte blev perfekta till form och utseende.
 
Jag åt mina med en klick kvarg, lite frukt och agavesirap. Man kan ju givetvis äta dem med vad man vill men jag gillade det så här.
 
Receptet räcker till 2 portioner
2 mogna bananer
4 ägg
ev. 1 tsk vaniljsocker
ev. 1 tsk kanel
 
Kokosolja till stekning
 
1. Skala, skiva och mixa/mosa bananerna.
2. Tillsätt i äggen och eventuella smaksättare (jag använde vaniljsocker och kanel). Vispa ihop allt till en jämn fin smet och stek pannakorna med lite kokosolja eller kokosfett i en stekpanna.
 
 
 
Annika
2014-03-01 @ 13:24:50
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mums :)

Svar: Riktigt mumsigt var det :)
Chokladfreaks

Marwa
2014-03-01 @ 13:49:32

Ser gott ut nem nem

Svar: Vi får ta och göra såna någon dag :)
Chokladfreaks

Evje
2014-03-01 @ 16:11:08

Det är så himla gott när banan är varm! Älskar det! Jag lyckas sällan med det att steka de också, kör de i våffeljärn blir bättre

Svar: Bra tips! Ska prova det men fastnar de inte i våffeljärnet?
Chokladfreaks

MATILDA
2014-03-11 @ 17:55:00
URL: http://matildays.forme.se

såå gott!

Svar: Ja det var riktigt gott
Chokladfreaks

leavanny.blogg.se
2014-03-12 @ 20:54:39
URL: http://leavanny.blogg.se/

Super mumsigt :D

Svar: :) ja verkligen
Chokladfreaks




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0