Cheesecake med browniebotten
Första receptet ur nya boken " Frestelser av choklad" är avklarat!
Det blev en lätt och väldigt god cheesecake!
Receptet kommer här:
Browniebotten:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smör och mjöla en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Smält 115g smör och 115g mörk blockchoklad i en kastrull. Rär flitigt till smeten är slät.
4. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner 2 1/2 dl strösocker.
5. Tillsätt 2 ägg och 1/2 dl mjölk och vispa rejält.
6. Rör sist ner 2 dl vetemjöl.
7. Häll sedan över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25min, sänk temperaturen till 160 grader.
Fyllning:
1. Blanda:
500g cream cheese (Philadelphiaost)
1 3/4 dl strösocker
3 ägg,
1 tsk vaniljextrakt,
1 1/4 dl naturell yoghurt
2. Häll över blandingem över browniebotten och grädda ytterligare 45-50 min tills mitten av kakan stelnat.
3. Ställ den i kylen i 4h för att kallna, eventuellt över natten.
3. Innan du serverar den, smält lite choklad och ringla över på varje kaka i ett fint mönster.
Voilá!
URL: http://www.foodelicious.se
Älskar cheesecake! Supergott med browniebotten!