Cheesecake med browniebotten




Första receptet ur nya boken " Frestelser av choklad" är avklarat!
Det blev en lätt och väldigt god cheesecake!

Receptet kommer här:

Browniebotten:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smör och mjöla en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Smält 115g smör och 115g mörk blockchoklad i en kastrull. Rär flitigt till smeten är slät.
4. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner 2 1/2 dl strösocker.
5. Tillsätt 2 ägg och 1/2 dl mjölk och vispa rejält.
6. Rör sist ner 2 dl vetemjöl.
7. Häll sedan över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25min, sänk temperaturen till 160 grader.

Fyllning:

1. Blanda:
500g cream cheese (Philadelphiaost)
1 3/4 dl strösocker
3 ägg,  
1 tsk vaniljextrakt,
1 1/4 dl naturell yoghurt

2. Häll över blandingem över browniebotten och grädda ytterligare 45-50 min tills mitten av kakan stelnat.
3. Ställ den i kylen i 4h för att kallna, eventuellt över natten.
3. Innan du serverar den, smält lite choklad och ringla över på varje kaka i ett fint mönster.

Voilá! 


Foodelicious.se
2011-01-11 @ 11:48:49
URL: http://www.foodelicious.se

Älskar cheesecake! Supergott med browniebotten!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0